Skip to Content Skip to Menu

Intervju med Podcomp företagare – Shirly Holmberg

I samarbete med Podcomp och IUC Norr samlade vi en grupp fantastiska kreatörer och konstnärer för att utforska nya sätt att återanvända spillmaterial från fiberkomposit och glasfiber. Shirly Holmberg, Björnfabriken var en av kreatörerna som deltog i workshopen.💡

Berätta, hur upplevde du samarbetet kring Podcomps spill?

Öppet och inbjudande! Att det finns en tilltro på kreativitet/kreatörer och att inget är omöjligt.

 

Vad lockade dig att vara med?

Jag är generellt rätt nyfiken av mig och har varit med på workshop med Go Business tidigare. Jag visste därför redan innan att det var ett härligt upplägg och garanterat trevligt folk! Tillfället att få lära sig något nytt om tillverkningsindustrin såg jag som en vinst och att Podcomp stod som avsändare kändes superintressant.

 

Hur har det varit att som arkitekt jobba med spill från industrin?

Som arkitekt finns det en vana att arbeta med och föreskriva olika material, allt från fasader, utemiljöer och fasta inredningar. Att börja lära sig tänka ”vad händer sen” är ju egentligen något alla borde fundera kring, särskilt när det handlar om något som vi alla har runt omkring oss eller nyttjar dagligen. Personligen har det varit både utmanande och lärorikt att fundera kring just fiberkomposit – något som återfinns frekvent i byggsektorn på olika sätt. Att lära sig mer om materialet, dess sammansättning och kvalitéer. Dess utmaningar och, inte minst, möjligheten att ta något som finns och lägga det där något fattas.

 

Workshoppen utformades enligt Go Business digitala arbetssätt, hur var det?

Både smidigt som verktyg och enkelt att hänga med.

 

Kan du berätta om den idé ni tog fram under arbetet?

Det var många goda idéer som tog form under workshopen. Men en av dem som jag fastnade extra för var fortsättningsarbetet med skoteröverfarter, broar och spänger. Podcomp hade testat bygga en bro tidigare och jag tyckte att idén var genial. Materialet är formstyvt, väger lite, står emot fukt naturligt och har ett minimalt underhållsbehov. Det man behövde fundera kring är hur man enkelt gör det halkfritt och tillgänglighetsanpassat, vilket vi också hade goda idéer kring.

 

Vad har arbetet med Go Business Mindset gett dig?

Förutom den härliga energi en har när en lämnar en workshop är det möjligheten att fortsätta tro på kreativitetens förmåga att lösa problem. Och att inga idéer är dåliga idéer